با نام خداوند جان و خرد و با درود بر پیامبر رحمت و مغفرت (ص). در ایام دهه کرامت، ده روزی که آغازش با ولادت حضرت معصومه (ع) و پایانش با ولادت حضرت ابوالحسن علی بن موسیالرضا (ع) است، نسخه پاییز و زمستان سال1393را آماده چاپ نموده و امید است با توجه به استقبال خوب نویسندگان محترم نشریه، نسخه اول سال جاری را حداکثر تا پایان مهرماه 1394 به چاپ رسانده و به این ترتیب نشریه به روز رسانی شود.
چنانچه در وبگاه نشریه نیز اطلاع رسانی شد، بر اساس تجربه دیگر نشریات کشور و به دلیل یکی دو اتفاق بوجود آمده در مالکیت معنوی مقالات، هیات تحریریه محترم نشریه تصمیم گرفتند تا علاوه بر اجباری نمودن امضای تعهدنامه که نویسندگان و ترتیب نقش آفرینی ایشان را مشخص می نماید، یک عضو هیات علمی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور در این ترکیب حضور داشته باشند تا قبل از ارسال هر مطلبی، عملا توسط ایشان داوری اولیه صورتگیرد. همچنین اگر مقاله مستخرج از پایان نامه دانشجویی باشد، لازم است تا استاد راهنما یا مشاور دانشجو مسئول مکاتبات و ارسال مقاله به نشریه گردد تا علاوه بر اطمینان از توجه ایشان به پژوهشی بودن مقاله، مشکلی از جهت مالکیت معنوی مقاله بوجود نیاید.
البته مشکلات فوق از زمانی آغاز شد که تب انتشار مقالات بخصوص مقالات لاتین بالا گرفت و بازار دیگری به نام مقاله نویسی بوجود آمد. محدودیتها بر دانشجویان تحصیلات تکمیلی در انتخاب اول و دوم استاد راهنما و مشاور چنان شدت گرفت که کمتر دانشجویی یارای انتخاب استاد متخصص از دانشگاه و مراکز تحقیقاتی دیگر و یا صنعت را داشت و این تب چنان کرد که حتی اساتید دانشکده ها را نیز بعضا در مقابل هم قرار داد. اما اگر نیک بنگریم متوجه می شویم که دوریست باطل که خروجی آن نه مسئله ای را از کشور حل می نماید و نه منجر به انتقال فناوری یا توسعه آن می شود. چه اشکالی وجود دارد اگر استادی حتی خارج از تیم اولیه پایان نامه و یا طرح تحقیقاتی کار در خور تقدیری برای من و یا دانشجوی من انجام دهد و من نوعی مقاله آن مطلب را به نام آن استاد چاپ کنم. این خود نوعی استفاده از برند دیگران در کار تحقیقاتی من است و چه اشکالی دارد که نام ده نفر در ابتدای مقاله من قرار گیرد که این نیز خود ارزش است و چقدر زیباست که وسعت نگاهم را به وسعت علم کنم.
30دی ماه تا 2بهمن ماه 94 شاهد برگزاری کنفرانس ملی فناوری های معدنکاری ایران با همکاری پژوهشکده مهندسی معدن، پارک علم و فناوری یزد و شرکت سنگ آهن مرکزی در دانشگاه یزد خواهیم بود. این همایش با هدف معرفی فناوری های توسعه یافته و یا در حال توسعه در بخش معدن، صنایع معدنی و حوزه های بینرشتهای برگزار می شود. ارتقای توان معادن کشور در دستیابی به این فناوری ها و ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشگران دانشگاهی و صنعتی و مبادله ی تجربیات در این رابطه، همچنین پیگیری ایجاد منطقه ی ویژه ی فناوری های معدنکاری از دیگر اهداف این همایش است. لذا می طلبد تا کلیه متخصصین کشور بخصوص رشته های فنی مهندسی عزم خود را جزم نمایند هر آنچه تا امروز در توسعه کاربرد فناوری های نوین در معدنکاری، روش های مدیریت انتقال و توسعه فناوری های معدنکاری، مکانیک، برق و اتوماسیون ماشین آلات معدنی و فناوری در روش های اندازه گیری و محیط زیست اندوخته اند را برای ارائه در این همایش ملی ارسال نمایند.
منتظر انتقادها و پیشنهادهای سازنده شما خوانندگان محترم هستیم چون مطمئنیم که راهگشای ما خواهد بود.